Session mesindžer – Apsolutna privatnost

Session je end-to-end šifrovani mesindžer dizajniran i napravljen za ljude koji žele apsolutnu privatnost i slobodu od bilo kakvog oblika nadzora.
session-mesindzer-apsolutna-privatnost

Photo by NextPit

Savremeni mesindžeri imaju zajednički problem sa privatnošću: skoro uvek traže vaš broj telefona. Uostalom, ne znamo kome dajemo svoje broj telefona i lične podatke. Session bi to trebalo da reši ovaj problem privatnosti.

 

Session je mesindžeri koji je okrenut apsolutnoj privatnosti, anonimnost i sigurnosti. Sa end-to-end enkripcijom, bez telefonskog brojea za registraciju i decentralizacijom, Session je mesindžer koji zaista čuva vaše poruke privatnim i bezbednim.

session-ui

Session koristi moćnu decentralizovanu mrežu servera za usmeravanje vaših poruka, što onemogućava da bilo ko procuri ili proda vaše podatke. A sa Session-ovim privatnim protokolima rutiranja, vaše poruke su potpuno anonimne. Niko nikada ne zna s kim razgovarate, šta govorite, pa čak ni vašu IP adresu.

 

Session je jedan od najperspektivnijih mesindžeri za paranoične. Ako prevaziđe dosadne slabosti kada se koristi na više uređaja, a posebno prilikom vraćanja sesije, postaće pogodan za svakodnevnu upotrebu i za mene. Do tada, to je definitivno uzbudljiva studija izvodljivosti i dokaz da se može drugačije.

 

Ko stoji iza Sessiona?

Session je deo Loki fondacije, neprofitne organizacije bez stalnog sedišta. Izvršni direktor je Simon Harman. Iako projekat nije orijentisan na profit, želi da unovči Session. Delovi infrastrukture zasnovani su na mreži block-chain koja iskopava sopstvenu valutu $LOKI.

 

Mreža pruža važnu infrastrukturu za anonimnost svojih korisnika, uključujući i luk ruter za sakrivanje vaše IP adrese. Ni vaš kolega ni Loki fondacija ne mogu odrediti vašu lokaciju.

 

Dakle, ako bi država dobila sudski nalog da pregleda servere sesija, istražitelji ne bi pronašli ništa osim besmislenih ID-ova sesije i TOR-IP adresa. Nijedna od ovih informacija nam ne bi omogućila da izvučemo jasne zaključke o identitetu korisnika aplikacije za slanje poruka.

Newsletter

Ako vam se svideo ovaj članak prijavite se na naš newsletter.

Podelite ovaj članak:

Upotreba kolačića (eng. Cookies)

Kao i većina web sajtova, koristimo kolačiće. Omogućavaju nam da Vam pružimo najbolje iskustvo pregleda i pomažu nam da razumemo kako koristite našu web stranicu.

Budimo u kontaktu

Nudimo profesionalna poslovna rešenja. Isporučujemo usluge koje će ispuniti sve ciljeve vašeg online prisustva.