Koji VPN da izaberem?

Bilo da koristite besplatni WiFi u lokalnom kafiću ili putujete u inostranstvo, VPN može pomoći u zaštiti vašeg računara od onih koji se nadaju da će narušiti vašu privatnost ili pristupiti vašim podacima.
blog-koji-vpn-da-izaberem
Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Šta je VPN?

VPN, ili virtuelna privatna mreža, je tehnologija koja uspostavlja siguran tunel između dva ili više uređaja.

Na šta obratiti pažnju?

Postoje različite ponude kada su u pitanju VPN usluge. Savetujemo da obratite pažnju pri odabiru na: brzina, bezbednost, jaka enkripcija, lakoća korišćenja, P2P funkcionalnost, koje sve uređaje podržava i na kraju cena usluge. Ako zakupite za 12+ meseci i li na duži vremenski period cena je dosta povoljnija.

Nijedna od preporuka u nastavku nije partnerska. Nismo plaćeni da preporučujemo ove proizvode i usluge.

#1 ExpressVPN

4.5/5
Podržava maksimalno 5 razmičitih uređaja. Visoka cena.

EkpressVPN je izuzetno brz, ima aplikacije jednostavne za korišćenje i dolazi sa odličnim bezbednosnim funkcijama — 256-bitnom AES enkripcijom, nezavisno potvrđenom politikom bez evidencije i besprekornom opcijom „Kill switch“. Što se tiče bezbednosnih funkcija, takođe ima nekoliko naprednih funkcija kao što je sopstveni VPN protokol, jaka arhitektura bezbednosnog servera i podeljeno tuneliranje na svojim Windows i Mac klijentima.

 

https://www.expressvpn.com

#2 Nord VPN

5/5
Podržava maksimalno 6 razmičitih uređaja. Visoka cena.

NordVPN pakuje vrhunsku zaštitu i druge karakteristike privatnosti u elegantan klijent, koji pokreće najnovija VPN tehnologija. Vrhunac privatnosti, po premium ceni.

 

https://nordvpn.com

#3 Proton VPN

4.5/5
Brzina nije na najvišem nivou. Visoka cena.

ProtonVPN je izuzetno siguran, brz i intuitivan VPN koji je razvio isti tim koji je napravio šifrovanu (kriptovanu) uslugu e-pošte ProtonMail. ProtonVPN ima strogu politiku zabrane evidencije, redovno izdaje izveštaj o transparentnosti kako bi dokazao da ne predaje korisničke podatke vlastima, a nalazi se u Švajcarskoj (koja je izvan jurisdikcije zemalja 5/9/14 Eies Alliances).

 

https://protonvpn.com

#4 Surfshark VPN

5/5
Odnos, cene i brzine. Neograničen broj uređaja.

Naša izbor je definitivno Surfshark. Surfshark je jedini VPN servis koji podatke o korisnicma čuva u RAM memoriji. Rezultati politike privatnosti su impresivni. Surfshark je neverovatno bezbedan za upotrebu, ima mnogo jakih bezbednosnih funkcija koje prosečni VPN ne nudi i veoma je lak za korišćenje.

 

https://surfshark.com

Newsletter

Ako vam se svideo ovaj članak prijavite se na naš newsletter.

Podelite ovaj članak:

Upotreba kolačića (eng. Cookies)

Kao i većina web sajtova, koristimo kolačiće. Omogućavaju nam da Vam pružimo najbolje iskustvo pregleda i pomažu nam da razumemo kako koristite našu web stranicu.

Budimo u kontaktu

Nudimo profesionalna poslovna rešenja. Isporučujemo usluge koje će ispuniti sve ciljeve vašeg online prisustva.